En unik velkomst til Børnenes Hovedstad

En ny og fortryllende ankomstoplevelse i Billund Lufthavn.

I Billund Lufthavn er ti gates blevet til portaler til Vestdanmarks unikke seværdigheder og historier. Fra det øjeblik du træder ud af flyet, inviteres du ind i et landskab af kultur, natur og leg, der afspejler regionens rigdom og mangfoldighed.

Hver gate ved Billund Lufthavn er dedikeret til en særlig attraktion eller et kulturelt ikon fra Vestdanmark — fra den verdensberømte LEGO oplevelse til det naturskønne Vadehavet og det historiske H.C. Andersens Hus. Disse levende historiebidder er designet til at pirre nysgerrighed og inspirere til udforskning af det omkringliggende samfund.

I flere af projekterne har lokale børn været med. De har bragt det nysgerrige og legende element ind, både i planlægningen og i den faktiske udførsel og udsmykning af de flotte gates. 

På gulve og vægge kan man følge de farvestrålende linjer, som leder en gennem lufthavnen og kulminerer i kunstneriske og legende installationer. Tag en pause på en af de grønklædte bænke, eller fordyb dig i reflektion ved de spejlkledte søjler, der markerer overgangen til Børnenes Hovedstad.

Projektet er blevet til i tæt samarbejde med lokale virksomheder, kulturelle institutioner og turismedestinationer, der alle bidrager til at formidle Vestdanmarks essens. Fra Legoland til Egeskov Slot og Vesterhavet, er hvert nedslagspunkt skabt for at give rejsende en smagsprøve på regionens tilbud.

Uanset om du er her for første gang eller vender tilbage som en erfaren rejsende, lover vi, at den nye udsmykning i Billund Lufthavn vil berige din rejse og måske endda inspirere til dit næste store eventyr i Vestdanmark.