Billund er Børnenes Hovedstad. Her lærer børn gennem leg og er skabende verdensborgere.

Billund er en by, der tror på, at børn er mindst lige så kompetente som voksne. Og det gør Billund til et særligt sted i verden. Et sted, der insisterer på en legende og anerkendende tilgang til livet og børns kompetencer.

Og når hele Billund går sammen om at bygge Børnenes Hovedstad, er det ikke for sjov. Det er for fremtiden. En fremtid, der kan blive klogere, sjovere og mere menneskelig.

Hvor leg, læring og kreativitet gennemsyrer ikke blot uddannelser og erhvervsliv, men også byplanlægning og kommunalpolitik. Et sted, der skaber verdensborgere med et udsyn, der rækker langt ud over Billund. Og det kræver kun, at vi voksne lærer at lege. Igen. Vi er alle født nysgerrige.

Vi lærer livet  gennem legen. Men jo mere vi lærer, jo mindre leger vi. Og derfor mister vi gradvist evnen til at forestille os andet end det, vi ved. Fornøjelsen ved det absurde afløses af viden og vanetænkning. Og pludselig er vi selv lige som de voksne, der ikke forstod os som børn.

Skal vi videre, må vi forstå at voksne kan lære mere af børn, end børn kan lære af voksne. For det handler om at skabe sammen. Og det ved børn mere om end de fleste. Når man leger sammen, skaber man verdener, som ingen før har set. Finder løsninger, som ingen før har tænkt.

Det er det vi vil. Skabe verdener og løsninger, som ingen før har set eller tænkt. Fysisk vil vi gøre Billund til en by i børnehøjde, der indbyder til eventyr og udforskning. Mentalt vil vi gøre Billund til den globale hovedstad for en fremtid formet sammen med dem, der skal leve i den.

Billund skal kort sagt være verdens bedste by for børn. Og for verden

Capital of Children

Capital of Children forener Billund-baserede offentlige organisationer, virksomheder og kulturelle foreninger i visionen og forener organisationer i et fælles mål om at gøre Billund til Børnenes Hovedstad.

Capital of Children udvikler strategiske initiativer til at realisere Billund som Børnenes Hovedstad, initierer og driver projekter sammen med partnerne og mobiliserer organisationer i Billund til at støtte op.

Hvorfor gør vi det?

Lærere, forskere og politikere overalt i verden er enige om, at børn har brug for kompetencer, der gør det muligt for dem at samarbejde, kommunikere, tænke kritisk, løse problemer og være kreative.

Børn har brug for verdensborgerkompetencer for at navigere i kompleksiteten og med mulighederne i samfundet. Billund, Børnenes Hovedstad, ønsker at investere i børns kompetencer.

Hvorfor lege?

Der er et presserende behov for at styrke vores børn til at få succes i denne verden – og læring gennem leg er en af de mest meningsfulde måder at gøre det på.

LEGO Fonden forklarer hvorfor.